Location:
State Highway 1
approx 45 mins North of Auckland before Walkworth
Warkworth

New Zealand

coordinates: -36.4486618,174.6504669
open coordinates in google maps
open coordinates in apple map

Building names(s): Yellow Tree House
Architect/Designer: Pacific Environments
architect website:
more images:


Completion date: 2008

function(s): restaurant

credentials/awards: Green, Green Building

Originally designed as a restaurant in a tree, the pod-shaped structure is built ten metres off the ground in a redwood tree near Warkworth, north of Auckland. Access to the Treehouse is provided by an elevated tree-top walkway. Parts of the walkway are built using redwood milled on site. The vertical fins and slats are built from sustainably grown pine and poplar.
The restaurant operated from December 2008 to February 2009 as part of a Yellow advertising campaign.
At the conclusion of the campaign, ownership of the Treehouse passed to the landowner. They are now in the process of obtaining a resource consent to use the venue for private/corporate functions and events, rather than as a restaurant.
The Treehouse seats 30 guests or can accommodate 50 guests standing for less formal gatherings.